25 Haziran 2012 Pazartesi

FAJİTA





Meksika mutfağının en güzel et yemeği Fajita yapımı çok kolay ve lezzetli oluğu için çok sevdiğim bir yemek.

İşte benim Fahita tarifim.


Malzemeler:

- Dana antrikot

- Yeşil biber

- Kırmızı biber

- Sarı biber

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- Tortilla lavaş ekmeği

- Kaşar peyniri

- Pul biber

- Kekik

- Zeytinyağı

- Tuz

Hazırlanışı:

* Kasapta incelttirdiğimiz etleri julyen (ince uzun) doğruyoruz.

* Zeytinyağı,rendelenmiş sarımsak,pul biber, kekik sosu hazırlayıp etleri sosta 1 saat bekletiyoruz.

* Biberleri ve soğanıda julyen doğruyoruz.

* Döküm tavada önce soğanları, sonra biberleri biraz pişiriyoruz.

* Daha sonra etleri sosuyla birlikte ilave ediyoruz.

* Etler pişene kadar pişiriyoruz.

* Piştikten sonra sıcak olarak hemen tabağa yayılmış olan lavaşın üzerine servis edip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.

* Yanında salsa sosu ve süzme yoğurt ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder