Meksika mutfağının en güzel et yemeği Fajita yapımı çok kolay ve lezzetli oluğu için çok sevdiğim bir yemek.
İşte benim Fahita tarifim.
Malzemeler:
- Dana antrikot
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Sarı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tortilla lavaş ekmeği
- Kaşar peyniri
- Pul biber
- Kekik
- Zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
* Kasapta incelttirdiğimiz etleri julyen (ince uzun) doğruyoruz.
* Zeytinyağı,rendelenmiş sarımsak,pul biber, kekik sosu hazırlayıp etleri sosta 1 saat bekletiyoruz.
* Biberleri ve soğanıda julyen doğruyoruz.
* Döküm tavada önce soğanları, sonra biberleri biraz pişiriyoruz.
* Daha sonra etleri sosuyla birlikte ilave ediyoruz.
* Etler pişene kadar pişiriyoruz.
* Piştikten sonra sıcak olarak hemen tabağa yayılmış olan lavaşın üzerine servis edip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.
* Yanında salsa sosu ve süzme yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder